စားျမိန္ေလးေတြ ခ်က္ၾကမယ္
ဒီ တစ္ပါတ္ website လမ္းညြန္မွာေတာ့ အခ်က္အျပဳတ္ ဝါသနာပါသူ ပ်ိဳေမတို႕ အတြက္
www.taste.com.au/ ကို ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း အမ်ိဳးေပါင္း ၂၀၀၀၀ ( ႏွစ္ေသာင္း) ေက်ာ္ရွိတဲ့ ဒီ webiste ဟာ ဩစတေရးလ် ႏိုင္ငံရဲ့ နံပါတ္ (၁) cooking webiste တစ္ခုလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
တျခား Recipes sites ေတြနဲ႕မတူတဲ့ ထူးျခားခ်က္ေလးက ေတာ့၊ ကိုယ္ခ်က္စား တဲ့အစာထဲမွာ ကယ္လိုရီ ဘယ္ေလာက္၊ အသားဓာတ္ ဘယ္ေလာက္၊ ဆားဓာတ္ ဘယ္ေလာက္ပါတယ္ဆိုတာ အတိအက်ေဖာ္ျပထားတာမို႕၊ ကိုယ့္မိသားစုထဲမွာ ေသြးတိုးတဲ့သူတို႕၊ အစားေလွ်ာ့စားတဲ့ သူတို႕ပါရင္၊ အဲဒီ list ေလးနဲ႕ ခ်ိန္ျပီးခ်က္လို႕ရပါတယ္။
How to ရဲ့ Cooking tips ကဏၬ ေလးမွာ ၾကက္ဥအကာနဲ႕အႏွစ္ ခြဲနည္းလို အေျခခံနည္းေလးေတြကို ၾကည့္လို႕ရသလို၊ ဟင္း တစ္ဆက္စာ menu ေတြလည္း ေဝေဝဆာဆာ တင္ျပေပးထားပါတယ္။ ကိုယ္ခ်က္ခ်င္တဲ့ အစားအေသာက္ အမ်ိဳးအစားကို tab ႐ိုက္ထည့္လိုက္ရုံပါပဲ။
ဆီးခ်ိဳသမားေတြ အတြက္ Diabetic friendly ဟင္းခ်က္နည္းအမ်ိဳးေပါင္း ၆၃၀ ေက်ာ္ထဲမွတစ္ခု ကို နမူနာအေနနဲ႕ တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
Cajun-spiced fish with fresh corn salad
Cooking Time
20 minutesIngredients (serves 4)
- 2 teaspoons cajun seasoning
- 4 (175g each) boneless white fish fillets (we used smooth dory fillets)
- olive oil cooking spray
Fresh corn salad
- 2 corn cobs, kernels removed
- 250g green beans, trimmed
- 1 small red onion, finely chopped
- 1 lemon, juiced
- 1/4 cup coriander leaves, roughly chopped
Method
- Make salad: Half-fill a saucepan with water. Bring to the boil over high heat. Add corn and beans. Cook for 3 to 4 minutes or until beans turn bright green. Drain. Refresh under cold water. Pat dry with paper towel. Combine corn, beans, onion, 2 tablespoons lemon juice and coriander in a bowl. Season with salt and pepper.
- Sprinkle seasoning over both sides of fish. Gently rub onto surface with fingertips.
- Heat a large, non-stick frying pan over medium-low heat. Spray with oil. Cook fish, in batches, for 3 to 4 minutes each side or until just cooked through. Serve with salad.
0 comments