သုံးထပ္သားကင္ နဲ႕ ထမင္းသုပ္ (must haves)

By 2:38 PM

ကိုရီးယားေရာက္မွေတာ့ အကင္မစားပဲ ျပန္ရင္ေတာ့ လာရက်ိဳးမနပ္ပါဘူး။  ဒီေရာက္ရင္  ဆမ္းမ္ဂေရာ့ပ္ဆာလ္ (삼겹살) က မစားမျဖစ္ အစာထဲက တစ္ခုပါ။ (ဆမ္းမ္ (삼) = ၃) သုံးထပ္သားကင္ေပါ့။



ဟိုတေလာက ေျပာတဲ့ ဂ်ဲဂ်ဴး ဝက္သား နာမည္ၾကီးတယ္ဆိုတာ အဲဒါကို အိုဂေရာ့ပ္ဆာလ္ (오겹살) လို႕ ေခၚပါတယ္။ (အို (오) = ၅) ငါးထပ္သား။ သူတို႕ အေခၚ.. တကယ္ ငါးထပ္ရွိမရွိေတာ့ မသိဘူး။ :D

  ျမတ္ၾကည္ စားတဲ့ ဆိုင္မွာေတာ့ အရင္ အကင္အိုးရဲ့ ေဘးပတ္ပတ္လည္ ေျမာင္းထဲမွာ မုန္ညင္း ကင္မ္ခ်ီေလးေတြ ထည့္ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာကို ေရေႏြးခရားနဲ႕ ျဖည့္ေပးပါတယ္။ အသားက ေတာ့ ကိုယ့္ ဘာ့သာ ကင္ေပါ့။


ဒီမွာက အစားစားရင္ ျမန္မာျပည္လိုပဲ ဟင္းအရံပြဲေလးေတြ ခ်ေပးတာ ခ်စ္ဖို႕ ေကာင္းတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကင္မ္ခ်ီ၊  ေရညွိဟင္းခ်ိဳ ၾကက္သြန္မိတ္ကို စိမ္ထားတာရယ္ ဆလပ္ရြက္ကို ပဲငပိနဲ႕ နယ္ထားတာရယ္ လာခ်ေပးတယ္။  


ဟိုလွန္ဒီလွန္နဲ႕ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ဆို အသားလည္း က်က္၊ ၾကက္ဥလည္းက်က္။ :)



တြဲစားဖို႕က ယုခ္ဟဲ ဘီဘင္မ္ဘပ္ (육회비빔밥) ။ ဘီဘင္မ္ဘပ္ ကိုေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သိၾကမယ္ထင္တယ္။ ကိုရီးယား ထမင္းသုပ္လို႕ တခ်ိဳ႕တေလ ေခၚၾကတယ္။ ၾကက္ဥ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစံုပလုံ၊ အမဲသား အစိမ္း (ဒီဆိုင္မွာ) ကို အပံုေလးေတြပံု.. ႏွမ္းဆီရယ္၊ ေဆာ့စ္ရယ္၊ ထမင္းရယ္ ေရာေမႊျပီးစားၾကပါတယ္။ 


မေရာခင္ နဲ႕ ေရာျပီး



ကမ႓ာ လူၾကိဳက္ အမ်ားဆုံး အစားအေသာက္ ၅၀ ထဲမွာပါပါတယ္။ အစ္မ က်ဴတီေျပာတာ။ :P 


 လာမယ္ဆို ေကြၽးပါမယ္။ ေက်ာင္းလမ္းေပၚမွာပဲ။ ဆိုင္ေလးက ဒီလို။ :)




မနက္ ဆရာ့ကို သြားေတြ႕ရေတာ့မွာမို႕ ဒီမွာတင္ ရပ္လိုက္ပါမယ္ေနာ္။
သာယာေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ေန႕ေလး တစ္ရက္ျဖစ္ပါေစရွင္။ :)

You Might Also Like

12 comments

  1. ဟုုတ္ကဲ့။
    အကင္လည္းစားသြားတယ္။
    ၾကက္ဥလည္းစားသြားတယ္။
    ဆရာနဲ ့ေတြ ့ရင္လည္းအဆင္ေျပပါေစ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. အင္း... ေဂ်ဂ်ဴးမွာ စားဖူးတုန္းကေတာ့ ေရဗူးရယ္၊ တာဝါရယ္၊ ဟင္းရံပြဲ ေတြကို အလကား ေပးတာ သေဘာ အက်ဆုံး ပဲ ... အစား အေသာက္ ေလးေတြ လာငမ္းသြားပါတယ္။ ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  3. သြားရည္က်လိုက္ထွာာာ ဗုိက္ဆာသြားဒယ္


    ေမာင္ဘႀကိဳင္

    ReplyDelete
  4. ဘီဘမ္ဘက္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္ ျမတ္ၾကည္ေရ.......

    ReplyDelete
  5. သူရည္ယိုသြားပါတယ္......

    ReplyDelete
  6. မသိလို႕ ေမးၾကည့္တာေနာ္ ..
    ကိုးရီးယားမွာ ေခြးသား
    စားၾကတယ္ ဆိုတာ
    ဟုတ္လား ဟင္ .. ၊

    ခင္မင္လွ်က္
    ေဆာင္းႏွင္းရြက္

    ReplyDelete
  7. ဟုတ္တယ္ အစ္မေဆာင္း။ နယ္ျမိဳ႕ေတြမွာ စားၾကတယ္။ ေဆာင္းတြင္းဆို ေခြးသားက ေႏြးလို႕ဆိုျပီး။

    ReplyDelete
  8. အစံုပါပဲလားေနာ္... ဗိုက္ေတာင္ဆာလာဘီ... :P

    ReplyDelete
  9. ုုျမတ္ၾကည္ဆီလာလည္ဦးမွပဲ း))

    ReplyDelete
  10. ေခြးသားေတာ့စားခ်င္ဘူး.။ ေၾကာင္ဆုိစားခ်င္စားပစ္လိုက္ဦးမယ္.။

    ReplyDelete
  11. ထမင္းသုပ္ေတြထဲမွာျပည္ကထမင္းသုပ္ကအေကာင္းဆုံဘဲ။

    ReplyDelete
  12. အရမ္းကိုစားခ်င္တာပဲ အားေပးသြားပါတယ္အမ ျမတ္

    ReplyDelete